Orce Nikolov

Промовирана монографијата „75 години – повеќе од игра и песна“

Во рамките на Скопско лето ансамблот ја промовираше монографијата „75 години – повеќе од игра и песна“.

промотор: проф.д-р Мирјана Мирчевска
Промоцијата се одржa во сутеренот на Националната опера и балет (Ансамбл на народни игри и песни
„Орце Николов“)

Read more

Orce Nikolov

„75 години повеќе од игра и песна“ – изложба на фотографии

Согласно Програмата, а како дел од активностите за одбележување на 75-годишниот јубилеј на Ансамблот на народни игри и песни “Орце Николов“ од Скопје, беше изготвена изложба на фотографии на пвц-платна на рол банери, под мото „75 години повеќе од игра и песна“. Read more

webadmin

Мултиетничка програма

На 8 мај 2019 година во големата сала на Хотелот „Мериот“ во Скопје, членовите на „Орце Николов“ имаа можност да им презентираат мултиетничка програма на голем број претставници на „Светска банка“, кои беа гости на семинарот кој неколку дена се одржуваше во нашата земја.

Read more

webadmin

Детскиот ансамбл на „Орце Николов” на Интернационалниот детски фолклорен фестивал во Измир

Детскиот ансамбл на „Орце Николов” на покана на организациониот одбор на општината Каршијака во Измир, Турција од 18-25 април, 2019 година беше единствен претставник на Република Македонија на Интернационалниот детски фолклорен фестивал во Измир.

Read more

webadmin

Орце Николов со присуството на меѓународните фолклорни сцени

Ансамблот на народни игри и песни „Орце Николов” од Скопје со присуството на меѓународните фолклорни сцени дава свој придонес во афирмацијата на фолклорните и други вредности на Република Македонија. Read more